zondag 9 december 2018

kids * stippen

Knutselmiddag met stip op nummer 1...


Bij de post zat een super tof cadeau, ik kreeg gewoon de nieuwe kunststof stipstokjes van Stipstijl! Ze stonden al op mijn verlanglijstje voor de kerstvakantie om lekker met de meiden te gaan stippen maar nu moesten we ze natuurlijk meteen testen! Gelukkig had ik al wat schoteltjes ingeslagen en vol enthousiasme begonnen we te stippen. 
Wat ik zo ongelofelijk gaaf vind is dat dit gewoon voor elke leeftijd leuk is om te doen! Silke van 6, Romy van 10, Ymke van 14 en ikzelf bleven maar stippen terwijl uur na uur verstreek. Ik heb nog nooit zolang aan een stuk met de meiden geknutseld zonder dat eentje al eerder wilde stoppen. Wat was het daardoor onverwachts een super gezellige knutselmiddag. En dat door 5 stokjes haha. Het zijn dan ook hele fijne stokjes. Beide zijden zijn te gebruiken waardoor je dus 10 verschillende stipmaten hebt. En je veegt ze met een doekje zo schoon om weer verder te gaan met een andere kleur. We stipten deze keer met 3 verschillende verfkleuren die we mengden zodat we ook lichtere tinten kregen (tip die ik van Nienke kreeg op haar boekenfeestje). Maar inmiddels staan er zoveel mooie kleuren in Nienke haar webshop dat we voor de kerstvakantie al een stel nieuwe kleuren hebben besteld. Ymke moest heel erg lachen om de opmerking op de cover van het boek: Pas op stippen is verslavend! Maar aan het eind van de middag zei ze: 'Mam, het is echt zo!'
Mocht je nog wat leuks willen doen met je kids dan is een middagje stippen echt een aanrader! In Nienke haar boek staat alles over stippen incl patronen etc. Het boek en de benodigde materialen zijn hier (klik) te bestellen. Silke en Romy stipten nog een 'oude' kerstbal.
ps: Dit is geen gesponsord bericht. Het stippen is gewoon te leuk en dat wilde ik even delen!5 opmerkingen: