maandag 3 april 2017

keet * binnenkijker

Het kleine huis op de bouwplaats...

Afgelopen weken pakten we al onze spullen in. Er ging spul naar de stort, het goede doel, de opslag en naar ons tijdelijke huisje.
Ons tijdelijke huisje is een gehuurde woonunit (de Keet) die op onze kavel staat. Zelf vinden we het ideaal dat we op deze manier in onze wijk kunnen blijven wonen. De kinderen kunnen gewoon zelf naar school fietsen, met vrienden afspreken en het is gaaf om van zo dichtbij de bouw van ons nieuwe huis te zien!  Toen de keet er eenmaal stond konden we gaan passen en meten wat er allemaal neergezet kon worden. Gelukkig viel dat heel erg mee en konden we in ieder geval genoeg kasten meenemen. Zelfs onze grote hoekbank past er helemaal in! Ik bedenk me nu dat ik daar geen foto van heb gemaakt dus die komt later nog een keer. De keet is 6 x 12 m groot en heeft drie slaapkamers, een douchehok, een toilet en een woonkamer met keuken.

Omdat het de eerste week toen de keet was neergezet een behoorlijke blubberbende was met al die regen vroegen we aan de bouwer om pallets. Die hebben we nu als een straatje neergelegd langs de zijkant waar de voordeur zit. De balken die onder de keet liggen staken aan de voorkant nogal uit, daarom zette ik daar wat bloempotten op (witte van de action). En eentje naast de voordeur.
We namen het kunstgras van ons vorige huis mee en hebben daardoor nu een tuintje aan de achterzijde van de keet. We zette er wat pallets overeind omheen als afscheiding. Op het gras staat onze buitentafel en afgelopen week konden we daar regelmatig heerlijk eten in het zonnetje. De kapstok is een lat uit de container vd bouwer met haken van de Zeeman (2 voor 70 cent).
De woonkamer loopt in een Z over naar de keuken. In het midden daarvan staat de eettafel. Ik was blij dat die mee kon. We zitten er graag aan en met knutselen is het ideaal om een grote tafel te hebben.
Op instagram zag ik bij @grasvdburen het leuke idee met de ingelijste theedoek van Donna Wilson. Het schilderij werkt zo mooi een stel gaatjes weg die daar in de muur zaten.
In de keuken staan al mijn echte en nepcactussen. De echte staan in het plantenkasje van de Ikea voor het raam.
De twee legerkisten konden in de keuken staan. Ik vond ze ooit tussen allemaal bende na afloop van een rommelmarkt. In ons vorige huis had Tjerk ze op zijn kamer staan met zijn speelgoed. Nu zitten mijn stofjes en bolletjes wol erin. Hopelijk heb ik de komende maanden lekker veel tijd om hiermee aan de slag te gaan ;-)
De lampion komt bij de Gamma vandaan. De tulpen kregen we van onze nieuwe overburen. Omdat de vazen naar de opslag zijn gegaan maar even in de waterkan.
In de douche hebben we het plankje uit Silke haar oude slaapkamer opgehangen. Het douchegordijn komt bij de Ikea vandaan. De spiegel hing in onze vorige bijkeuken.
Romy en Silke liggen samen op een kamertje. Silke haar bed past precies tegen de korte muur naast de deur en Romy slaapt in Tjerk zijn bed. Het poppenkastje gebruiken we als nachtkastje en in het kastje zelf kunnen ze hun verzamelingen opbergen. De slinger en lampionnen zijn van Truly Scrumtious.
Ties slaapt bij ons op de kamer. Gelukkig past het bedje naast ons bed zodat ik hem 's nachts voor het voeden zo uit zijn bedje kan plukken zonder eruit te hoeven. Om niet het grote licht aan te hoeven zetten gebruik ik de lampionslinger op batterijen. De lampionnen geven fijn zacht licht voor midden in de nacht.
Omdat we de bedstee van Romy en die van Ymke niet mee konden nemen en een van de slaapkamertjes echt te klein was voor twee bedden kochten we op marktplaats een metalen Ikea stapelbed voor Tjerk en Ymke. Ymke haar dekbedovertrek was nodig aan vervanging toe en ze koos het zwart-witte stippendekbed van de Hema. Grappig om te zien dat ze eerder altijd voor kleur ging maar nu toch vaker naar zwart grijpt. 
Omdat Tjerk zijn lievelingskleur oranje is en die van Ymke roze kozen we wat accessoires in een soort tussenkleur  in combinatie met zwart/wit. Met lampionnen van de Gamma en Zeeman, draadmandjes, vloermatje, kussensloop en hoeslaken van de Zeeman, een ananas van de Wibra en een bedlampje en dekbed van de Hema hadden we voor een paar euro een leuke tienerkamer. 
Ymke haar droom was om net als Laura van Het kleine huis voor een poosje in een klein huisje te wonen met z'n allen. Die droom komt nu dus uit. Ook de andere kinderen genieten! En wij doen heerlijk mee!

Fijne dag!
-XXX-
 ps: Hopelijk heb ik met dit berichtje alle ongeruste mensen kunnen geruststellen dat het echt past en nog leuk is ook met z'n zevenen in een keet ;-)3 opmerkingen:

 1. Wat ziet dat er oergezellig uit!!! Leuk dat je dit wilde delen! Geef jou een leeg hok en je maakt er een prachtig plekje van, geweldig om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt ontzettend gezellig het eruit! Het heeft niets meer weg van een keet, maar meer van een vakantiehuisje. Daarvan jullie het vast wel uithouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet de Keet er tof uit. En die theedoek is echt gaaf.
  Succes Anneke!
  X

  BeantwoordenVerwijderen