zondag 29 september 2019

sewing * Selena short lmv



Zin in korte broeken-weer...



Jaja ik weet dat het mosterd na de maaltijd is. Het was natuurlijk de bedoeling dat ik dit al zou laten zien ergens in juli of augustus maar die vakantie vliegt zo snel! En een weekend terug, toen het nog heerlijk zomers weer was, had ik de laptop al klaar staan maar ook dat weekend was ineens voorbij haha. Dus... nu het herfstweer is kom ik nog met een korte broek langs! Ach, dan noem ik het nu nog maar even fijn nagenieten van deze heerlijke zomer. Want het patroon is te leuk om niet te delen en als je even verder leest zie je dat ik er ook wat mee gedaan heb zodat hij in de winter ook gedragen kan worden. Of je kunt vast vooruitwerken voor de zomer ;-)


Maar weer even terug naar de korte broek. Romy had er nog eentje nodig en we vonden er geen. Totdat editie 3 (mei-jun 2019) van de La maison Victor (klik) verscheen met de Selena short. Een short met plooien en een striklint in de taille, net iets wat we zochten. Ze koos een okergeel stofje uit en in een mum van tijd was hij klaar. Dat is iets waar ik ook van hou, een simpel en snel patroon. Hij ging meteen weer aan zodra hij uit de was kwam, past overal bij, ideaal! 


Omdat we in de vakantie naar ItaliĆ« gingen en waren gewaarschuwd voor de vele muggen 's avonds,  besloot ik voor Silke een lange versie te maken. Zij koos een heel dun stofje uit zodat het met het warme weer wel lekker luchtig zou blijven. 


Het verlengen van de broek deed ik gewoon heel simpel door de broekspijpen te verlengen. Daardoor zijn ze eigenlijk veel te wijd maar een elastiek aan de onderkant zorgde ervoor dat er geen mug naar binnen kon vliegen. Ze heeft er nog steeds veel plezier van want ze draagt hem nu als pyjamabroek. Voor de winter wil ik hem in een dikker stofje maken. 
Zoals je ziet had ze meer zin in lekker gek doen dan poseren dus een paar wazige foto's om een beetje idee te krijgen hoe het patroon eruit zien in een lange variant.


 

4 opmerkingen:

  1. Heerlijke zonnige foto's op deze wat donkere dag!
    Fijn idd zulke shorts. Zowel mijn dochter als ik hadden van 't zomer zo'n short. Er volgen er volgend zomer zeker meer.
    Groet, Ilse (by-ik.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke broeken. Dat is een patroon om goed te bewaren en volgend jaar opnieuw te gebruiken.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Voor de winter wil ik hem in een dikker stofje maken.


    UPLAY365

    BeantwoordenVerwijderen
  4. were warned about the many mosquitoes in the evening,


    AS Casino
    EVO Club

    BeantwoordenVerwijderen