zondag 9 juli 2017

sewing * fout jasje

Musical...

Afgelopen weken stonden in het teken van de musical 'Help we zijn het bruidspaar kwijt.'
Vlak voor alles naar de opslag ging kwam Tjerk ermee thuis. M'n voorgevoel zei dat hij dan misschien zijn blazer wel eens nodig kon hebben. Die plukte ik op de valreep nog uit een doos en dat was maar goed ook. Nadat de rollen waren verdeeld had hij twee rollen. Bij de een moest hij een kakker zijn met lakschoenen en al...daar paste zijn blazer perfect bij.

In zijn andere rol had hij juist een fout geruit jasje nodig. Gelukkig had de stoffenwinkel nog precies een ruitstof liggen die we konden gebruiken. In de LMV (editie 6 nov-dec 2016) vonden we het Aaron vest. Door de onderste band weg te laten en het voor- en rugpand 10 cm langer te maken was het een mooi patroon om te gebruiken.

Bij dit jasje moest ook een foute stropdas. Omdat hij steeds van rol wisselde was het wel handig als hij hem snel af kon doen. Dit losten we op door bij de action een smiley tasje te kopen en hier een stropdas van te maken met aan de bovenkant een elastiek voor om zijn nek. De bovenkant vulden we iets op om hem extra maf te maken.

Gelukkig hadden we deze keer een voorbeeld hoe het decor eruit kon zien dus we tekenden met een paar moeders het plaatje een soort van over op het decor en de kinderen hielpen vervolgens met alles te schilderen.
Op de achterkant van het decor mochten ze hun naam spuiten.

 Om de hal wat in bruidssferen te brengen nam ik vellen zwart en wit papier mee naar huis om een bruidspaar te maken voor op het raam. De sluier is een gordijn van de Ikea.
We hadden aan alle ouders gevraagd om voor het afscheidsdiner met kinderen en leerkrachten lekkere bruidshapjes te maken of pannenkoeken te bakken. Zie hieronder het resultaat...

En hier nog even de kakker in actie...
En het foute typetje...
Wat was het genieten!!! En wat vliegt zo'n avond voorbij! Op naar de middelbare school...maar eerst genieten van de vakantie!
3 opmerkingen:

  1. Prachtig gedaan, wat n leuk geheel zo. Dat raam moeten ze zo laten vind ik :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke outfits! Altijd een bijzonder moment, de musical. Fijne vakantie en daarna op naar een nieuw avontuur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ziet het er allemaal leuk uit!!

    BeantwoordenVerwijderen